ПоддержатьУкраїнська

Львівського восьмикласника за бійку з однолітком засудили на рік умовно

StopCor
StopCor

StopCor

Львівського восьмикласника за бійку з однолітком засудили на рік умовно

Шевченківський райсуд Львова засудив восьмикласника школи №54 на один рік умовно за побиття однолітка. Під час перепалки хлопець штовхнув однолітка на землю і кілька разів вдарив руками та ногами по животу, внаслідок чого у постраждалого розірвалася селезінка.

 Фото: УП

Побиття підлітка сталося вдень 12 березня. Обоє хлопців під час судового засідання розповіли більш-менш однакову історію – виник конфлікт, один штовхнув іншого і почав бити руками і ногами. Жоден не згадує про передумови конфлікту.

"Близько 16:30 перебував із обвинуваченим за гаражами. Під час словесного конфлікту обвинувачений штовхнув його, він впав на землю, після чого обвинувачений наніс йому удар рукою у верхню ділянку живота, один удар ногою в спину та два удари ногою в живіт. Після нанесених ударів він перебував на стаціонарному лікуванні в дитячій клінічній лікарні з 12 до 25 березня", – наводяться у вироку суду розповідь побитого хлопця.

Сам постраждалий і його батьки просили суддю не карати постраждалого суворо, однак, цікаво, що після самого побиття нападнику обрали запобіжний захід і той два місяці сидів під цілодобовим домашнім арештом, передає "Zaxid.net".

Правоохоронці кваліфікували цей інцидент як умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, мінімальним покарання за що є п'ять років ув'язнення. Суддя Шевченківського райсуду Львова Юрій Донченко засудив підлітка до п'яти років ув'язнення, але, оскільки той є неповнолітнім, звільнив від відбування покарання, призначивши іспитовий термін в один рік. Якщо той не скоїть ніяких злочинів впродовж цього року, його остаточно звільнять від відбування покарання.

Другие новости