ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині діяв осередок Інтернет-тролів, який поширював антиукраїнські матеріали

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині діяв осередок Інтернет-тролів, який поширював антиукраїнські матеріали

Співробітники Служби безпеки України викрили регіональний осередок всеукраїнської мережі «тролів» на Дніпропетровщині. Вони через соцмережі розповсюджували матеріали, які могли вплинути на виборчий процес, а також закликали до порушення територіальної цілісності України.

 Фото: novynarnia.com

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає "MediaSapiens".

Адміністратори груп мешкають у містах Дніпро, Кривий Ріг та Павлоград. Їхні групи розповсюджували в Інтернеті антиукраїнські матеріали. Ця інформація, за даними експертів, містить заклики до зміни меж території або державного кордону України.

Крім того, вони активно вели листування з мешканцями Росії і так званого ОРДЛО, які ставили перед ними завдання із поширення фейкових матеріалів щодо майбутніх виборів в Україні та кандидатів до органів місцевого самоврядування. Це мало призвести до ескалації соціальної напруженості у регіоні.

СБУ вже встановила особу одного з координаторів, який є уродженцем Дніпропетровської області та приєднався до сепаратистів «ДНР» у травні 2014 року.

За даними Служби безпеки, використання «тролей» мешканців населених пунктів, які підконтрольні українській владі, дає кураторам можливість адаптувати матеріал та коментарі під місцеву ситуацію.

Наразі слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за кримінальними провадженнями, розпочатими за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) Кримінального кодексу України. Інтернет-агітаторам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Новомосковську взяли під варту чоловіка, у будинку якого виявили арсенал збої.

Другие новости