ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині обрано переможця поліцейського конкурсу сценаріїв відеоролика з протидії наркоманії

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині обрано переможця поліцейського конкурсу сценаріїв відеоролика з протидії наркоманії

35 хлопців та дівчат не впустили свій шанс заявити про себе як сценаристів, а головне - показали свою небайдужість до всесвітньої боротьби зі смертельною хворобою наркоманією. Серед 46 надісланих робіт було обрано найкращу, автором якої став маріупольський студент 4-го курсу. Для хлопця це перший проєкт, який одразу став доленосним проривом.

На Донеччині обрано переможця поліцейського конкурсу сценаріїв відеоролика з протидії наркоманії

Нагадуємо, що у квітні поліція Донеччини оголосила конкурс на кращий сценарій відеоролика з протидії наркоманії. Головною метою проекту було показати незворотній вплив наркотиків на організм людини та руйнацію життя в цілому.

Переможця конкурсу обирала спеціально створена незалежна комісія у складі співробітників поліції Донеччини, працівників управління формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності МВС України, Департаменту освіти та науки облдержадміністрації, психологічної служби Департаменту освіти та науки, Департаменту охорони здоров’я та партнерів з Програми ООН з відновлення та розбудови миру в Україні.

У конкурсі взяли участь 35 хлопців та дівчат з усієї України. За три тижні конкурсанти надіслали 46 своїх творчих робіт. Кожен сценарій був вартий уваги, викликав глибокі емоції та змушував подумати над своїм власним життям. Тому зробити вибір та обрати переможця було вкрай важко. Учасники показали біль, думки та страждання наркозалежних людей.

27 травня комісія оголосила переможця конкурсу. Ним став Станіслав Ярун, 21-річний студент 4 курсу факультету «Права та соціального управління» Донецького державного університету управління.

Юнак показав історію хлопця, який через свою пристрасть до наркотиків, не помітив смертельну хворобу матері. Втратив не тільки себе, а й єдину рідну людину. Сценарій хлопця буде взято за основу майбутнього відеоролика.

Вже незабаром переможець отримає свій приз – крутезний велосипед. А усі інші учасники, які приділили увагу цій соціально важливій проблемі та долучилися до конкурсу,також отримають мотиваційні подарунки. Дата та час урочистого нагородження буде повідомлена конкурсантам додатково.

Конкурс проводився в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Другие новости