ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині реалізовується Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині реалізовується Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину

На Харківщині продовжує реалізовуватись пілотний проєкт «Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

На сьогоднішній день на території області Програму застосовано у 20 кримінальних провадженнях. Упродовж минулого та поточного років судами прийнято рішення про звільнення від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України 17 неповнолітніх, які успішно пройшли передбачені Програмою заходи.

Так, Люботинським відділенням поліції Харківського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області проводилось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення неповнолітнім майна на суму 450 грн (ч. 1 ст. 185 КК України).

Під час досудового розслідування потерпілу, неповнолітнього підозрюваного та його законного представника було поінформовано про можливість їх участі у Програмі, на що кожен з них надав письмову згоду.

Неповнолітній успішно пройшов Програму і у зв’язку з цим прокурором у судовому засіданні заявлено клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності на підставі ст. 48 КК України, яке було задоволено судом.За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Другие новости