ПоддержатьУкраїнська

На Хмельниччині інженера технічного нагляду підозрюють у зловживанні повноваженнями зі збитками у 190 тис грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Хмельниччині інженера технічного нагляду підозрюють у зловживанні повноваженнями зі збитками у 190 тис грн

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури інженеру технічного нагляду повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 1 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, під час капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Хмельницького району інжинірингові послуги надавав сертифікований інженер технічного нагляду. Відповідно до взятих на себе зобов’язань, він мав здійснювати контроль за дотриманням підрядником проектних рішень, за якістю та обсягами будівельних робіт, а у разі виявлення порушень чи відхилень, повідомляти про це замовника. Однак, усвідомлюючи, що фактично підрядником не виконано усіх задекларованих робіт, інженер, зловживаючи своїми повноваженнями, погодив відповідну документацію своїм підписом.

На підставі вказаних фіктивних актів за роботи, які фактично виконані не були, на рахунок підрядника перераховано понад 190 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими районного відділення Хмельницького відділу поліції ГУНП в області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Другие новости