ПоддержатьУкраїнська

На Луганщині прокуратура вимагає повернути територіальній громаді земельні ділянки вартістю понад 12 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Луганщині прокуратура вимагає повернути територіальній громаді земельні ділянки вартістю понад 12 млн грн

Старобільська місцева прокуратура Луганської області направила до суду позов про визнання незаконними рішень органу місцевого самоврядування та скасування запису про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки загальною площею 56 га вартістю понад 12 млн грн. Прокуратура вимагає скасувати рішення, що дозволить повернути ділянки у комунальну власність територіальної громади.

Прокуратура встановила, що у вересні 2018 року рішеннями Сичанської сільської ради Марківського району землі комунальної власності безоплатно передано зі складу земель запасу 32-м громадянам для ведення особистого селянського господарства. Землі сільськогосподарського призначення було відчужено з порушенням встановленого земельним законодавством порядку зміни цільового призначення.

Наразі за заявою прокуратури Марківський районний суд Луганської області відкрив провадження у справі. Судовий розгляд триває.

Окрім того, за фактом незаконної зміни цільового призначення вказаних земельних ділянок здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) стосовно посадових осіб органу місцевого самоврядування. Прес-служба прокуратури Луганської області

Другие новости