ПоддержатьУкраїнська

На Вінниччині судитимуть службових осіб держпідприємства, які допустили незаконну порубку дерев

StopCor
StopCor

StopCor

На Вінниччині судитимуть службових осіб держпідприємства, які допустили незаконну порубку дерев

Прокуратура Вінницької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно майстра лісу та лісничого Державного підприємства «Крижопільське лісове господарство» за фактом службового підроблення та службової недбалості (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, обвинувачені у вересні 2018 – січні 2019 року через неналежне виконання службових обов`язків допустили незаконну рубку дерев на території лісництва. Крім того, лісничий, щоб приховати порушення природоохоронного законодавства, склав та підписав від імені майстра лісу, який на той час був звільнений, акт огляду місць використання лісових ресурсів.

Внаслідок цього державі завдані збитки на суму 367 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Пресслужба прокуратури Вінницької області

Другие новости