ПоддержатьУкраїнська

Незаконне переміщення товарів на понад 2 мільйони гривень через закритий пункт пропуску – три прикордонники постануть перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Незаконне переміщення товарів на понад 2 мільйони гривень через закритий пункт пропуску – три прикордонники постануть перед судом

До суду скеровано обвинувальні акти відносно 3 інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Болган» Могилів-Подільського прикордонного загону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що 22 травня 2020 року один із прикордонників одержав від громадянина неправомірну вигоду за сприяння в незаконному переміщенні поза митним контролем автомобілю та товару, який знаходився в ньому.

Для цього прикордонник залучив ще двох своїх колег - інспекторів, яким пообіцяв надати кошти після здійснення незаконних дій.

Незважаючи на те, що діяльність пункту пропуску «Грабарівка» була призупинена через карантинні обмеження, транспортний засіб із товаром на понад 2 мільйони гривень перетнув державний кордон із Республіки Молдова до України.

23 травня 2020 року слідчі ДБР затримали прикордонників, а товар та автомобіль – вилучили.

Таким чином, двом прикордонникам інкримінують прийняття пропозиції та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України), а іншому - пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища (ч. 1 ст. 369 КК України).

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Іншому - покарання у вигляді штрафу від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України. Оперативний супровід - відділ внутрішньої безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь».

Другие новости