ПоддержатьУкраїнська

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру у незаконному затриманні людини слідчому Нацполіції

StopCor
StopCor

StopCor

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру у незаконному затриманні людини слідчому Нацполіції

У понеділок, 27 січня 2020 року, спеціалізований підрозділ з протидії катуванням Офісу Генерального прокурора спільно з Територіальним підрозділом ДБР у місті Полтава повідомили про підозру у незаконному затриманні людини, а також службовому підробленні слідчому Нацполіції.

За версією слідства, вказаний правоохоронець, без рішення слідчого судді, прийняв рішення затримати підозрювану особу через чотири доби після можливого вчинення нею злочину.

Крім того, оформлюючи протокол затримання, слідчий невірно вказав час фактичного затримання особи – різниця склала понад 4 години. Весь цей час фактично затримана особа перебувала у невизначеному статусі, не маючи можливості реалізовувати свої права, передбачені кримінально-процесуальним законодавством та Конституцією України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости