ПоддержатьУкраїнська

Офіс Генпрокурора відстояв у Верховному Суді повернення державі хлібокомбінату і елеватору вартістю 43 млн гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Офіс Генпрокурора відстояв у Верховному Суді повернення державі хлібокомбінату і елеватору вартістю 43 млн гривень

Верховний Суд, погодившись із доводами прокурора Офісу Генерального прокурора, не задовольнив касаційну скаргу товариства, яке намагалося залишити у приватній власності майнові комплекси – «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» вартістю 28,8 млн грн та «Голопристанський елеватор» вартістю 14,2 млн грн. Таким чином, зміна форми власності держмайна визнана незаконною, а право державної власності на майнові комплекси підтверджено за Кабінетом Міністрів України.

Верховний Суд залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій, якими було задоволено позовні вимоги прокуратури про визнання незаконними та скасування рішень органів місцевого самоврядування і свідоцтв про право приватної власності на це майно.

Підставою для звернення прокуратури до суду з позовами в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» стало те, що майнові комплекси не могли бути внесені до статутного фонду суб’єкта господарювання, оскільки включені до переліку об’єктів, які не підлягали приватизації.

Другие новости