ПоддержатьУкраїнська

Офісом Генпрокурора забезпечено повернення понад 90 млн грн несплаченого ЄСВ

StopCor
StopCor

StopCor

Офісом Генпрокурора забезпечено повернення понад 90 млн грн несплаченого ЄСВ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора головному бухгалтеру одного з великих підприємств в ракетно-космічній галузі України повідомлено про підозру в ухиленні від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службові особи підприємства, грубо порушуючи вимоги законодавства, протягом лютого – липня 2018 року не сплачували єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Завдяки принциповій позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та вжитим заходам забезпечено надходження до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування несплачених внесків на суму понад 90 млн грн з урахуванням штрафних санкцій та пені.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Слідчим управлінням Офісу великих платників податків ДФС.

Даний вид податку є обов’язковим до сплати усіма суб’єктами господарської діяльності, оскільки забезпечує захист прав громадян України на пенсійне забезпечення, випадок безробіття та від нещасних випадків на виробництві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости