ПоддержатьУкраїнська

Побиття двох громадян поліцейськими під час патрулювання – слідчі ДБР повідомили про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Побиття двох громадян поліцейськими під час патрулювання – слідчі ДБР повідомили про підозру

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру старшому інспектору одного з відділів патрульної поліції та поліцейському-водію Білгород-Дністровського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області. Правоохоронці підозрюються у перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, діями, що супроводжувалися насильством та болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого  (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що правоохоронці 17 липня 2017 року приблизно о другій годині ночі, здійснюючи патрулювання м. Білгород-Дністровський, ввімкнувши проблискові маячки та за допомогою гучномовця зупинили водія автомобіля. Один з поліцейських не пред’явив посвідчення,  не вказав причину зупинки та у грубій формі почав вимагати у нього документи.

У зв’язку з цим водій зупиненого автомобіля зателефонував до чергової частини Білгород-Дністровського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області та викликав слідчо-оперативну групу. Разом з тим намагався закрити вікно автомобіля. Через це підозрювані застосували до водія та пасажира силу. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Наразі слідчими ДБР вживаються заходи щодо вручення повідомлення про підозру ще одному учаснику подій – працівнику  того ж відділення поліції, який на теперішній час звільнений з лав Національної поліції України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Одеської обласної. Оперативний супровід – Одеське управління ДВБ НП України.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років

Другие новости