ПоддержатьУкраїнська

Поліцейські Одещини закликають батьків опікуватися відпочинком своїх дітей

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейські Одещини закликають батьків опікуватися відпочинком своїх дітей

Під час патрулювання правоохоронці звертають увагу на дозвілля неповнолітніх на вулицях, у парках, скверах тощо та дбають, щоб їхній відпочинок був здоровим та безпечним.

Поліцейські постійно спілкуються з підлітками, застерігаючи їх від вживання алкогольних напоїв, однак, попри попередження, деякі неповнолітні спокушаються «дорослим товаром». Прикладом, працівники Подільського районного управління поліції за останні два місяці викрили у розпиванні спиртного у громадських місцях дев’ять неповнолітніх.

У відношенні двох дівчат та трьох юнаків, які старше 16 років, правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст.178 (розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП, а от за чотирьох молодших хлопчиків відповідальність нестимуть їхні батьки згідно зі ст.184 (невиконання обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. Крім того, складено адміністративний протокол за ст.180 КУпАП щодо повнолітнього товариша, який і довів одного з підлітків до стану сп’яніння.

«У кожному випадку поліцейські встановлювали, з ким діти вживали спиртне і чи знали про це батьки. Ювенальні поліцейські поспілкувалися з усіма родинами про неприпустимість такої поведінки в майбутньому та пояснили, до яких наслідків можуть призвести подібні вчинки. Крім того, що за вживання алкоголю у громадських місцях та доведення неповнолітніх до стану сп’яніння передбачена правова відповідальність ми, як дорослі, відповідаємо і за майбутнє наших дітей. Алкоголь згубно впливає на дитячий організм та може підштовхнути підлітків до скоєння інших, більш серйозних правопорушень»,- повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олександр Ноздратенко.

Шановні батьки! Розмовляйте зі своїми дітьми та пояснюйте, що алкоголь – це шкідлива речовина, яка руйнує зростаючий організм. Вживати його потайки від дорослих це не «круто», а небезпечно. Поясніть підліткам та покажіть на своєму прикладі, що дійсно доросла поведінка – це відповідальне ставлення до себе та свого здоров’я.

Подільське районне управління поліції Одеської області

Другие новости