ПоддержатьУкраїнська

Поліцейські притягують до відповідальності жителя Слов'янська за поширення неправдивих чуток щодо карантину

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейські притягують до відповідальності жителя Слов'янська за поширення неправдивих чуток щодо карантину

На своїй сторінці в соцмережі 41-річний чоловік поширив фейк про те, що літнім людям заборонили звертатися до лікарів. Поліція закликає громадян використовувати лише офіційні повідомлення органів влади.

За інформацією, отриманою від співробітників Слов’янського МВ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, дільничні офіцери поліції встановили жителя Слов'янська, який поширив у соціальній мережі неправдивий допис про карантинні заходи.

Такі дії могли ввести громадян в оману та викликати паніку серед населення.

Поліцейські склали відносно чоловіка адміністративний протокол за ст.173-1 (Поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку) КУпАП.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

З питань, що стосуються організації карантинних заходів і відповідальності за їх порушення, офіційна інформація розповсюджується виключно офіційними каналами через інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

Другие новости