ПоддержатьУкраїнська

Понад 8,5 мільйонів гривень збитків – ДБР повідомило про підозру трьом службовим особам державної лісової охорони

StopCor
StopCor

StopCor

Понад 8,5 мільйонів гривень збитків – ДБР повідомило про підозру трьом службовим особам державної лісової охорони

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру лісничому та двом майстрам лісу одного з лісництв ДП "Хустське лісове дослідне господарство". Їх підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, правоохоронці дозволили певним особам вирубати 682 дерева породи бук та ялина на території лісництва, хоча державним підприємством дозвіл на вирубку дерев не надавався.

Унаслідок зловживання службовим становищем посадовими особами державі було завдано збитків на суму понад 8 553 461 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Закарпатської області за матеріалами управління СБУ в Закарпатській області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Другие новости