ПоддержатьУкраїнська

Порошенко дозволив штрафувати за незаконний в'їзд і виїзд з тимчасово окупованих територій

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко дозволив штрафувати за незаконний в'їзд і виїзд з тимчасово окупованих територій

Президент Петро Порошенко підписав закон, що скасовує адміністративний арешт за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію й незаконний перетин державного кордону. 

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту №5442 на сайті Верховної Ради, передає Depo.Донбас з посиланням на "Українські Новини".

Цим законом зі ст. 204-1 (незаконний перетин держкордону) і ст. 204-2 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію й виїзду з її) Кодексу про адміністративних правопорушень вилучається покарання у вигляді адмінарешту до 15 діб.

Також вводиться штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 190 гривень) за порушення порядку в'їзду в зону проведення антитерористичної операції (АТО) або виїзду з неї.

Крім того, Рада ввела адміністративну відповідальність за невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення про заборону в'їзду в Україну, передбачивши штраф від 100 до 300 мінімумів (1,7-5,1 тис. гривень).

Передбачається, що справи про адмінпорушення, підсудні судам, розташованим на території анексованого Росією Криму, розглядаються місцевими судами за місцем виявлення порушення.

Другие новости