ПоддержатьУкраїнська

Посадовицю ДАБІ та її спільника судитимуть за одержання хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовицю ДАБІ та її спільника судитимуть за одержання хабара

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувачки одного з секторів Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області та її спільника - колишнього начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Миколаївській області. Вони обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди вчиненому службовою особою та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовиця ДАБІ зі своїм спільником вимагали та одержали 700 доларів США неправомірної вигоди від директора товариства з обмеженою відповідальністю за позитивне проходження планової перевірки та безперешкодне здійснення цим товариством господарської діяльності.

За вказівкою завідувачки сектору неправомірна вигода у розмірі 700 доларів США була передана її посереднику.

20 лютого 2020 року слідчі ДБР затримали посадовицю та спільника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Миколаївської області. Оперативний супровід – УСР в Миколаївський області ДСР Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости