ПоддержатьУкраїнська

Примус до служби в Збройних Силах держави-окупанта – «військовому комісару Республіки Крим» повідомлено про підозру

StopCor
StopCor

StopCor

Примус до служби в Збройних Силах держави-окупанта – «військовому комісару Республіки Крим» повідомлено про підозру

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ повідомила про підозру «військовому комісару Республіки Крим по Чорноморському та Роздольненському районах» у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний після окупації півострову у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на військову службу до армії держави-окупанта. У 2016 році, обійнявши посаду «військового комісара Республіки Крим по Чорноморському та Роздольненському районах», він безпосередньо розробляв план та забезпечував проведення примусових призовних кампаній. Реалізуючи незаконні «укази» вищого керівництва держави-окупанта, «військовий комісар» організовував 8 призовних кампаній кримчан на строкову службу до Збройних Сил Російської Федерації.

Дії підозрюваного суперечать статті 51 IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, яка категорично забороняє державі-окупанту примушувати цивільне населення служити в її збройних силах.За матеріалами прокуратура АР Крим та міста Севастополя

Другие новости