ПоддержатьУкраїнська

Привласнення понад 479 тисяч гривень та нанесення матеріальної шкоди на суму понад 1,7 мільйона гривень – ДБР повідомило про підозру військовослужбовцю та працівнику ЗСУ

StopCor
StopCor

StopCor

Привласнення понад 479 тисяч гривень та нанесення матеріальної шкоди на суму понад 1,7 мільйона гривень – ДБР повідомило про підозру військовослужбовцю та працівнику ЗСУ

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, повідомили про підозру військовослужбовцю та працівнику ЗСУ однієї з військових частини Вінницької області. Вони підозрюється у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки та недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що протягом 2016–2018 років військовослужбовець та працівники ЗСУ зловживаючи своїм службовим становищем привласнювали кошти з каси військової частини, що призначались для виплати грошового забезпечення його колег.

Зокрема, працівник ЗСУ склав та видав низку завідомо неправдивих офіційних документів, на підставі яких привласнив кошти під виглядом виплати грошової допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань своїх колег військовослужбовців на суму 479 368 грн.

Інший підозрюваний – військовослужбовець допустив низку безпідставних нарахувань, непередбачених законом виплат грошового забезпечення військовослужбовцям та заробітної плати працівникам військової частини, чим спричинив військовій частині матеріальну шкоду на суму 1 778 908 гривень. У результаті цього його підлеглий привласнив частину цих коштів.

Наразі вирішується питання про обрання відносно підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

Другие новости