ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура повідомила про підозру особі за фактом перешкоджання роботі журналістів

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура повідомила про підозру особі за фактом перешкоджання роботі журналістів

Київською місцевою прокуратурою № 5 повідомлено про підозру громадянину в умисному перешкоджанні здійсненню журналістами законної професійної діяльності (ч. 1 ст. 171 КК України).

За даними слідства, 04 квітня 2020 року журналісти одного з центральних телеканалів країни виконували редакційне завдання щодо підготовки відеоматеріалу про відпочинок в період оголошеного карантину у зв’язку із розповсюдженням вірусної інфекції «COVID-19» у Києві. Під час зйомок, які проводилися на території Оболонської набережної, знімальна група зазнала нападу від місцевого жителя, який, застосовуючи фізичну силу до телеоператора та журналіста, брутально лаявся та намагався виштовхати їх з місця проведення відеозйомки.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Оболонським управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлена обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Другие новости