ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура вживає заходів щодо захисту 3 тисяч гектарів земель природно-заповідного фонду

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура вживає заходів щодо захисту 3 тисяч гектарів земель природно-заповідного фонду

Харківською обласною прокуратурою до Харківського окружного адміністративного суду направлено позовну заяву про визнання протиправною бездіяльності адміністрації національного природного парку та зобов’язання вчинити певні дії.

Як повідомив начальник відділу Віктор Бойко, Спеціалізованою екологічною прокуратурою встановлено, що у 2009 році на території Дворічанського району  (зараз це Куп’янський район) створено національний природний парк, який є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Площа парку складає понад 3 тис. гектарів, що дорівнює площі міста Куп’янськ.

При цьому упродовж 12 років з моменту створення парку його межі не встановлено на місцевості та не розроблено правовстановлюючі документи на земельні ділянки, на яких він розташований. Це порушує норми законодавства, зокрема ст. 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», ст. ст. 25, 47 Закону України «Про землеустрій».

Таким чином, бездіяльність посадових осіб може призвести до незаконного вибуття з державної власності земель природно-заповідного фонду.

Обласною прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити дії щодо розроблення правовстановлюючих документів на земельні ділянки національного природного парку.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости