ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура завершила досудове розслідування відносно колишнього Боярського міського голови

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура завершила досудове розслідування відносно колишнього Боярського міського голови

Прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього Боярського міського голови за ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

За даними слідства, на початку 2006 року зазначена особа, ймовірно, шляхом зловживання службовим становищем, незаконно підписала держаний акт про право власності на земельну ділянку вартістю 42 тис грн (на момент вчинення злочину), який містив неправдиві відомості, в результаті чого земельна ділянка вибула з власності законного власника - мешканки міста Боярки.

Раніше вже був скерований до суду обвинувальний акт стосовно іншого колишнього службовця – першого заступника Боярського міського голови, від незаконних дій якого також постраждала вищевказана мешканка міста Боярки. У 2007 році її позбавили права власності на земельну ділянку, заподіявши шкоди на суму 102 тис грн. Вказане кримінальне провадження перебуває на розгляді в суді.

Станом на цей час вказані земельні ділянки в судовому порядку повернуто законному власнику.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Київської області

Другие новости