ПоддержатьУкраїнська

Розслідування зловживання директора комунального підприємства Харкова завершено

StopCor
StopCor

StopCor

Розслідування зловживання директора комунального підприємства Харкова завершено

20 серпня 2021 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили директору одного з комунальних підприємств міста Харкова про завершення досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем, в результаті якого місцева громада зазнала близько 1 млн грн збитків. Стороні захисту надано матеріали слідства для ознайомлення.

Дії особи кваліфіковано за ч.2 ст. 364 КК України.

Як встановило слідство, у 2016 році комунальне підприємство оголосило закупівлю обладнання для потреб міста.  Напередодні укладання договору з переможцем тендеру директор КП, який на той момент також обіймав посаду депутата Харківської міськради, за власної ініціативи вніс зміни до характеристик предмета закупівлі, внаслідок чого здійснено закупівлю іншої продукції, яка не відповідала вимогам документації конкурсних торгів. Через це підприємство надмірно перерахувало майже 1 млн грн.

Частину зазначеної суми постачальник обладнання в подальшому перерахував компанії, бенефіціарним власником якої був директор КП.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости