ПоддержатьУкраїнська

Розтрата бюджетних коштів у сумі понад 513 000 гривень – колишній керівник Міжвідомчого науково-дослідного центру при РНБО постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Розтрата бюджетних коштів у сумі понад 513 000 гривень – колишній керівник Міжвідомчого науково-дослідного центру  при РНБО постане перед судом

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника Міжвідомчого науково-дослідного центру з проблем боротьби з організованою злочинністю при Раді національної безпеки і оборони України.

Він обвинувачується у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, а також складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КУ України).

Слідством встановлено, що посадовець здійснював зайве нарахування та виплати заробітної плати окремим працівникам Центру, що призвело до розтрати бюджетних коштів у сумі понад 513 000 гривень. Також посадовець від одного з працівників Центру одержав на власний картковий рахунок грошові кошти у сумі 10 000 гривень, як визначену ним частку грошових коштів від нарахованої йому незаконної заробітної плати у грудні 2018 року. Ним же, задля прикриття своєї злочинної діяльності, підроблялися офіційні документи, шляхом внесення до них завідомо неправдивих відомостей.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Центрального регіону України. Оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Другие новости