ПоддержатьУкраїнська

Сайт Міненерго зламали заради скромного викупу у біткоїнах

StopCor
StopCor

StopCor

Сайт Міненерго зламали заради скромного викупу у біткоїнах

Новий сайт Міненерго не працює. Причина цього – хакерська атака. Відомо, що у разі невиконання умов зловмисників відомство назавжди втратить важливу інформацію. У міністерстві ситуацію не коментують, однак у Мережі вже озвучили ймовірну версію причини злому.

Новину передає "Преса України".

Сьогодні, 24 квітня, сайт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України піддався атаці хакерів. Останні унеможливили отримання доступу до важливих файлів. Зловмисники озвучили умову представникам українського міністерства, після виконання якої доступ до веб-сайту буде відновлено.

Так, хакери вимагають викуп 0,1 біткоїна, що еквівалентно приблизно 24 тисячам гривень. Після його сплати на вказану адресу електронного гаманця хакери обіцяють надати ключ для розблокування сайту. В інакшому випадку інформація міністерства буде втрачена. Для виконання умови міністерству дали 10 годин.

"Ваші важливі файли з сайту зашифровані. Можливо, ви зайняті пошуком способів відновити ваші файли, але не витрачайте час! Ніхто не зможе їх розшифрувати без нашого особливого сервісу", – йдеться у повідомленні хакерів.

У Міненерго коментарів з цього приводу наразі не дають. Тим часом користувачі Мережі припустили, що атака не цілеспрямована.

"Майже впевнений, що сайт на якійсь древній версії Вордпресу з купою дірок (хоча заплатили за його "розробку" пару мільйонів гривень), і його накрило якимось китайським автоматичним сканером через одну із дірок. Цікаво скільки сотень тисяч грн відстібається щомісяця чиємусь куму/брату/свату за "забезпечення безпеки", – відзначили у Мережі.

Другие новости