ПоддержатьУкраїнська

Щомісячні хабарі за вилов риби -  прикордонник постане перед судом

StopCor
StopCor

StopCor

Щомісячні хабарі за вилов риби -  прикордонник постане перед судом

До суду скеровано обвинувальний акт відносно начальника одного з відділів Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби, який обвинувачується в проханні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

За даними слідства, прикордонник запропонував громадянину, який займався рибним промислом, щомісячно сплачувати йому неправомірну вигоду. За гроші він обіцяв «закрити очі» на виявленні правопорушення та не притягувати рибалку до адміністративної відповідальності.

Правоохоронці задокументували факт одержання прикордонником хабаря на суму 10 000 гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Запорізькій області та Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости