ПоддержатьУкраїнська

Силовики заблокували постачання неякісних запчастин російського виробництва для "Львівської залізниці"

StopCor
StopCor

StopCor

Силовики заблокували постачання неякісних запчастин російського виробництва для 'Львівської залізниці'

Співробітники Служби безпеки України заблокували протиправний механізм постачання до регіональної філії "Львівська залізниця" АТ "Укрзалізниця" неякісних запчастин виробництва РФ, які ввозилися через тимчасово окуповані території. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" посилаючись на пресслужбу СБУ.

 Фото: novynarnia.com

"Оперативники спецслужби встановили, що оборудка діяла протягом 2019-2020 років. Її організатори - комерсанти, за сприяння посадовців регіональної філії. Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

За висновками експертів, своїми діями фігуранти не лише завдали "Укрзалізниці" значних збитків, а й створювали передумови до виникнення надзвичайних подій на об'єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

Крім того, через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих "ДНР" і "ЛНР". Також незаконні схеми гальмують розвиток вітчизняних машинобудівних підприємств, що виробляють або планують виготовлення такої продукції, створюючи при цьому додаткові робочі місця.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. У Львові та Києві проводяться обшуки у посадових осіб "Укрзалізниці" та в офісах комерційних структур постачальників.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Антикорупційний суд закрив другу справу проти Труханова.

Другие новости