ПоддержатьУкраїнська

Службова недбалість і закатована дитина: суд виніс вирок інспекторці ювенальної превенції

StopCor
StopCor

StopCor

Службова недбалість і закатована дитина: суд виніс вирок інспекторці ювенальної превенції

За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винною старшу інспекторку з ювенальної превенції сектору превенції патрульної поліції Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області у службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини (ч. 2 ст. 367 КК України) та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на 1 рік, зі звільненням від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Інспекторка ювенальної превенції, отримавши повідомлення про жорстоке поводження з дитиною, не розглянула своєчасно вказане повідомлення, не вжила заходів для вилучення хлопчика із родини та припинення насильства стосовно нього.

26 вересня 2017 року після чергових побоїв з боку батька, завдяки сусідці, яка викликала «швидку», хлопчика доставлено до Харківської міської клінічної лікарні з невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мєщанінова. Наступного дня, не приходячи до свідомості, дитина померла.

Під час судового розгляду обвинувачена провину не визнавала.

Прокуратура клопотала про покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права протягом трьох років обіймати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю, зі штрафом сімсот п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі звільненням від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки.

Після вивчення повного тексту вироку, обтяжуючих та пом'якшуючих обставин, вказаних у вироку, прокурором буде вирішено питання щодо його апеляційного оскарження.Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости