ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

Активісти та журналісти ГО "Стоп корупції" зустрілися з учнями Гнідинської  ЗОСШ та провели інтерактивну гру "Ти – тележурналіст". Перед слухачами виступив координатор проекту, відомий журналіст, військовий кореспондент та волонтер Роман Бочкала. 

''СтопКор'' розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

"Ми запросили учнів, їхніх батьків та всіх зацікавлених жителів міста на цікаву та пізнавальну розмову

Під час зустрічі зірки телебачення – відомі військові та громадські журналісти програми розслідувань "Стоп корупції" на 5-му каналі не лише розкрили секрети професії, а й дали змогу слухачам спробувати себе у ролі журналіста. А досвідчені громадські активісти ГО "Стоп корупції" поділилися напрацюваннями ефективної співпраці з журналістами в одній команді.

''СтопКор'' розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

Серед тем дискусії  були такі аспекти: "Як стати тележурналістом", "Нові тенденції сучасності: журналістика прямої дії", "Військова журналістика: інформаційний фронт", "Як активісти й журналісти працюють спільно" та "Як активісти створюють новини та розслідують злочини", – розповіли організатори зустрічі.

Додамо, що команда проекту працює за принципом "журналістики прямої дії".

"Журналістикою прямої дії ми з колегами називаємо нашу роботу у ГО "Стоп корупції". Особливість підходу у двох компонентах. Перше - це синергія журналістів, юристів, правозахисників. На практиці це виглядає так: кореспондент проводить розслідування, слідом за справу беруться юристи та буквально бомблять запитами компетентні служби та відомства. А щоб посилити ефект, громадські активісти створюють тиск шляхом проведення вуличних акцій, флешмобів. Ціль – не дати розслідуванню померти. Ми не чекаємо, доки правоохоронці відкриють кримінальне провадження. Ми просто не залишаємо їм іншого вибору.

''СтопКор'' розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

Другий ключовий компонент – горизонтальна колаборація. Команда "СтопКору" охоплює осередки майже в усіх областях України. Тему розслідування може запропонувати будь-хто з них. Завдання інших – відгукнутись", – розповіли представники "Стоп корупції".

Зауважимо, що на Тернопільщині команді проекту вдалося добитися звільнення одіозного облпрокурора. Самостійно місцеві ЗМІ побоювались говорити про його діяльність. Та коли відчули підтримку – корупціонер залишився без роботи. У Путивлі після приїздів активістів від посади відсторонили голову лісгоспу.

Другие новости