ПоддержатьУкраїнська

"СтопКору" заблокували вхід до будівлі суду, де слухали справу про рейдерство нардепа Юрчишина

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКору' заблокували вхід до будівлі суду, де слухали справу про рейдерство нардепа Юрчишина

Активістів "Стоп корупції" не пропускали до будівлі Господарського суду Хмельницької області на відкрите засідання у справі щодо рейдерського захоплення майна заводу у Старокостянтинові фірмою народного депутата Юрчишина.

Деталі повідомив голова місцевого представництва проекту Артур Сторожук.

"Слідкували за судом по крадіжці рейок нардепом Юрчишиним з території оборонного заводу. Підняли собі настрій виступом адвоката нардепа – "Документів у нас немає, доказів теж, але… рейки наші". Обурило те, що попасти в нещасний Господарський суд на відкрите судове неможливо! Дикість якась – в суди на Театральній, на Кам'янецькій – без проблем. В ОДА, в мерію, в ХВП – та будь де. А тут сидить дядько – і ні в яку.

Двері на замку, на відкрите засідання ні як громадянин, ні як журналіст не попадеш. Хоча минулого разу голова суду нам клявся, що доступ вільний. Солідний дядько, а триндун. Попали, коли наївний суддя відчинив двері своєю карткою (заходив з кавою), то ми з ним зайшли, хоча він намагався впиратись, але не встояв перед красою наших дівчат.

Ще гірша ситуація із патрульною поліцією. Приїхавши, зустріли заступника начальника – Олега Роо. Привітались, повідомили про намір попасти на прийом до нього, Костенка та начальника прес-служби Р. Мартинюка. Він гостинно запросив і пішов всередину... Але при нашій спробі зайти нас не впустили... Хлопці на прохідній повідомили, що отримали наказ нас не впускати. Ну провели пікет, звичайно. Соромно, панове, ховатись. Ми ж просто хотіли отримати коментар.

Ще показовий момент – дізнавшись про ситуацію, приїхали наші колеги з 33 каналу. Їх пустили до керівника прес-служби. Нас – ні. Воно по-людськи зрозуміло, 33-му на камеру брехати можна, вони чемні та терплячі, а з нами номер не пройде, тому що ми глибоко розібралися в ситуації і всі "відмазки" спростували б на раз-два. Але нічого. Ми скоро ще завітаємо. Чекайте в гості, панове", – зазначив голова хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук у Фейсбуці.

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" у господарському суді Хмельницької області слідкували за судовим процесом у справі про рейдерство з боку фірми народного депутата Юрчишина. Компанія політика заволоділа залізничними рейками стратегічного заводу "Строймайстер".

З касації справу повернули до суду першої інстанції. За процесом слідкував журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Нагадаємо, за результатами розслідування "СтопКору" ТОВ "АП НВП "Візит", яким спільно володіють народний депутат Петро Юрчишин та брат політика і депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин, у Старокостянтинові на Хмельниччині викрало у підприємства ТОВ "Строймайстер" залізничні рейки.

Рейдерство відбувалося під керівництвом начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка. Поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер".

Другие новости