ПоддержатьУкраїнська

Страшна статистика: більш як тисяча атовців покінчила життя самогубством

StopCor
StopCor

StopCor

Страшна статистика: більш як тисяча атовців покінчила життя самогубством

Число жертв війни на Донбасі серед українських військових набагато більше. Українцям подають офіційну статистику. До неї не входять кількість загиблих добровольців та самогубців. Проте всього за рік у зоні АТО покінчили з собою більше тисячі солдатів ЗСУ.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення депутата "БПП" Олександра Третьякова.

Зі слів голови комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександра Третьякова, військовим важко витримати, коли в їх сторону гатять із забороненої "Мінськими угодами" зброї, при тому, що завдати вогонь у відповідь вони не мають права.

"В Україні вже більше тисячі людей, які воювали в АТО і закінчили суїцидом… На цій війні застосовується артилерійська зброя. І природно, всі психологічні травми пов'язані більше з цим. А це ще важче для солдатів. У багатьох є контузії", – зазначив нардеп.

Також стало відомо, що станом на квітень поточного року в країні уже налічується 329,5 тисяч учасників АТО і більше 1,6 млн ветеранів. А це – 4% населення країни.

Нагадаємо, нещодавно координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомив, що дані стосовно бойових і небойових втрат українських військових в зоні АТО, які повідомляють в Генштабі – неправдиві. "Наші ЗМІ з посиланням на офіційну інформацію Генерального штабу ЗСУ проінформували, що з початку проведення антитерористичної операції в ході бойових дій загинули 2,4 тисячі військовослужбовців, а небойові втрати становлять 927 військовослужбовців. При цьому Генштаб відмовився повідомити конкретну статистику по суїциду, пославшись на вимоги Закону України "Про державну таємницю" та пункт 1.2.1. наказу Служби безпеки України від 12.08.2005 №440 "Про затвердження Зводу відомостей, що становлять державну таємницю", – акцентував Тимчук.

Другие новости