ПоддержатьУкраїнська

У Кабміні розпорядилися змінити термін "вищий навчальний заклад"

StopCor
StopCor

StopCor

У Кабміні розпорядилися змінити термін 'вищий навчальний заклад'

У Міносвіти розповіли про нові зміни у сфері освіти. Як виявилось, певні терміни, які у Кабміні вважають не актуальними, будуть змінені. Також вводиться серйозне покарання за інтелектуальне шахрайство.

Новину повідомляє "Преса України".

У прес-службі Міністерства освіти та науки України розповіли про низку змін у сфері освіті. Так, Кабмін дав добро на зміну неактуальних термінів. Зокрема, "вищий навчальний заклад" (виш) на "заклад вищої освіти" (зво), що відповідає Закону України "Про освіту".

Як зазначається, постанова Кабміну також передбачає посилення відповідальності за порушення академічної доброчесності під час отримання вченого звання. А саме відмова в отриманні наукового ступеня та позбавлення ступеню.

"Ба більше, в порядку відтепер прописано, що в разі виявлення МОН порушення вимог законодавства з питань присвоєння вчених звань, зокрема за порушення академічної доброчесності, особа, якій надано вчене звання, може бути позбавлена такого звання шляхом затвердження атестаційною колегією МОН рішення вченої ради про позбавлення вченого звання в установленому МОН порядку", – відзначили у Міносвіти.

Крім того, людям з інвалідністю І групи полегшено вимоги для отримання вчених звань. Для прикладу, раніше звання "Народний артист України", "Народний художник України", "Народний архітектор України" та інші отримували переважно відомі люди.

Додамо, що назву столиці України англійською мовою змінили. У США вирішили відмовитись від "Kiev". Натомість "Київ" англійською писатимуть "Kyiv".

Другие новости