ПоддержатьУкраїнська

У Львові стався обвал підпірної стіни багатоповерхівки

StopCor
StopCor

StopCor

У Львові стався обвал підпірної стіни багатоповерхівки

Уночі, 3 липня, на вулиці Лазаренка, 38 у Львові стався обвал підпірної стіни. Будинок та територія при ньому належить Університету "Львівська політехніка".

 Фото: Суспільне

Як пише "Четверта студія" з посиланням на "Перець", про цей інцидент журналістам повідомив місцевий мешканець та активіст Олег Єлісєєв.

Як зазначається, будинок на Лазаренка, 38 збудували у 1978 році. Тоді ж поставили підпірні стінки, які укріплюють ґрунт. Цієї ночі фрагмент стіни обвалився.

Чоловік каже, що люди вже рік звертаються до керівництва "Львівської політехніки", аби прибудинкову територію привести до ладу — укріпити підпірні стіни та відремонтувати дорогу.

"Цей зсув стався 3 липня, вночі. Фактично кожної ночі проходять вантажні потяги, які дають вібрації саме на будинок. Мешканці, які проживають на 12-х поверхах, відчувають вібрації від залізничних колій. На все, що спромоглася "Львівська політехніка" впродовж року — це перегородити та поставити щити інформаційні, більше нічого. Коли стався зсув мені вдалось, фактично, підняти на ноги адміністрацію Франківського району та представників політехніки. Сьогодні відбулась зустріч міської комісії та університету під головуванням заступниці міського голови Ірини Маруняк – як наслідок, ми домовились протягом двох тижнів розпочати ремонтні роботи", – каже Олег Єлісєєв.

Роботи коштуватимуть майже 3 мільйони гривень. Проректор Володимир Крайовський каже, що університет знайшов інвестора, який готовий виконати роботи.

Другие новости