ПоддержатьУкраїнська

У Маріуполі поліцейські встановлюють обставини загибелі дитини

StopCor
StopCor

StopCor

У Маріуполі поліцейські встановлюють обставини загибелі дитини

7-річний хлопчик звечора загубився на пляжі. Після ночі пошуків тіло загиблої дитини виявили у воді. За невиконання батьківських обов’язків родичам хлопчика загрожує кримінальна відповідальність.

Учора близько 20.00 до поліцейських за допомогою звернулися батьки малолітнього хлопчика, 2013 року народження, який, за їх словами, загубився на пляжі поблизу залізничного вокзалу.

За сигналом «Тривога» на пошуки хлопчика було піднято особовий склад поліції Маріуполя, кінологів, чергових рятувальних станцій та працівників ДСНС. Пошукові заходи ускладнювала темрява.

Сьогодні близько 7.00 працівники аварійно-рятувальної водолазної служби виявили тіло дитини у воді. За попередніми даними хлопчик потонув.

За фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 115 (нещасний випадок) та ст. 166 «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування» Кримінального кодексу України.

Це п’ятий трагічний випадок, що стався з неповнолітніми на водоймі цього року – четверо дітей потонули, одна дитина серйозно травмувалася.

Поліція закликає батьків пильнувати за дітьми, особливо біля водойм. Щоб убезпечити малечу:

- не пускайте дітей відпочивати біля водойм без нагляду дорослих;

- застережіть про небезпеку річок з сильною течією, пірнання у незнайомі водойми, купання у бурхливому морі;

- обов’язково використовуйте плавальні засоби для дітей;

- обережно поводьтеся на надувних матрацах, стежте, щоб їх не відносило від берега.

Поліція Донеччини продовжує проводити масштабні профілактичні заходи «Безпечне літо-2020» з метою захисту дітей від будь-яких видів можливої небезпеки.

Другие новости