ПоддержатьУкраїнська

У травні поліцейські Маріуполя розшукали та повернули додому 17 дітей

StopCor
StopCor

StopCor

У травні поліцейські Маріуполя розшукали та повернули додому 17 дітей

Поліцейські розшукали усіх зниклих неповнолітніх, про яких надходили повідомлення на лінію 102. Жоден з них не став жертвою злочину чи правопорушення.

У травні поліцейські Маріуполя розшукали та повернули додому 17 дітей

Загалом з початку року до поліції Маріуполя надійшло 69 повідомлень щодо зникнення дітей. Професійні дії та оперативність дали можливість розшукати майже усіх протягом кількох годин, лише для пошуків двох неповнолітніх знадобилося часу трохи більше за добу.

Так, на початку травня інспектори ювенальної превенції Мангушського відділу поліції (відділ поліції №4) розшукали двох школярок 10 та 12 років, які вирушили до школи, однак загубилися по дорозі. Дівчата вирішили прогуляти навчання та переховувалися у покинутій будівлі. Поліцейські упродовж кількох годин встановили їх місцезнаходження та повернули додому.

Також ювенальні поліцейські слідкують за дотриманням прав та інтересів дітей. Від початку року у відношенні батьків, які не в повній мірі виконували свої батьківські обов’язки, поліцейські склали 185 адміністративних матеріалів.

Як приклад, у середині травня інспектори ювенальної превенції Кальміуського відділу поліції притягнули до відповідальності матір, яка залишила дворічну доньку із незнайомими підлітками на вулиці, а сама майже на день пішла по своїх справах. На даний час соціальна служба у справах дітей вирішує питання щодо подальшої долі маленької дівчинки.

Загалом тільки у травні поліцейські Донеччини розшукали 97 зниклих неповнолітніх та склали 9 протоколів відносно батьків. Два з адмінматеріалів - за скоєння домашнього насильства відносно дітей.

Головний заклик від поліцейських до батьків, які виховують дітей: приділяти неповнолітнім більше уваги, цікавитися їхніми переживаннями, підтримувати та в разі зникнення дитини – не гаяти часу та звертатися до поліції.

Другие новости