ПоддержатьУкраїнська

В Одесі правоохоронці викрили шахраїв-організаторів фінансової піраміди

StopCor
StopCor

StopCor

В Одесі правоохоронці викрили шахраїв-організаторів фінансової піраміди

Правоохоронці затримали трьох адміністраторів, які організували в Одесі фінансову піраміду, що пропонувала фінансувати гроші у "перспективну" компанію.

 Фото: volynnews

Про це повідомляє пресслужба Кіберполіції, передає "ZIK".

Згідно з повідомленням, троє зловмисників створили мережу сайтів, до якої входило понад десяток вебресурсів, і пропонували громадянам отримувати пасивний дохід від інвестування у "перспективну" міжнародну компанію.

Як зазначається, адміністратори сайту дотримувалися повної анонімності та приймали гроші вкладників на криптовалютні та електронні гаманці. Відомо, що інвестори вкладали щонайменше 300 доларів. Після отримання грошей шахраї блокували користувачів, відмовляючись від будь-якої відповідальності.

Встановлено, що компанія розташовувалася в Одесі. Саме там правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та "чорнові" записи.

Відомо, що від шахрайських дій постраждали понад 100 осіб, серед яких як українці, так і іноземні громадяни. За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Другие новости