ПоддержатьУкраїнська

В Одесі суд заарештував танкер "Delfi"

StopCor
StopCor

StopCor

В Одесі суд заарештував танкер 'Delfi'

Господарський суд Одеси наклав арешт на затонулий танкер "Delfi". Відповідне рішення розміщене у Єдиному реєстрі судових рішень.

 Фото: УП

Судно арештували у якості забезпечення позову від Адміністрації морських портів. Також АМПУ надали право на його переміщення.

Загалом же АМПУ судиться із власником танкера з вимогою відшкодувати 2,3 мільйона гривень завданих збитків.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року сильний шторм зірвав зі стоянки танкер "Delfi", після чого він сів на мілину в затоці Одеси. Троє членів екіпажу спочатку відмовлялися залишати судно, але пізніше рятувальники евакуювали їх. Моряків доставили до лікарні, капітан корабля постраждав найбільше, передає "Бабель".

Після того як танкер перекинувся, з нього почало витікати пальне. Тоді в Адміністрації морських портів повідомили, що танкер може пролежати в морі ще не один тиждень Танкер "Delfi", який зазнав аварії під Одесою, може простояти в морі ще не один тиждень через юридичні труднощі з переміщенням судна.

22 червня 2020 року Держекоінспекція повідомила, що біля Одеси, де стався витік пального з "Delfi", нормативи гранично допустимої концентрації нафтопродуктів у воді перевищено в 16,4 разу.

Прибирати затонулий танкер "Delfi" з одеського пляжу буде підрядник за контрактом з Адміністрацією морських портів України, адже судновласник вже втратив це право.

Другие новости