ПоддержатьУкраїнська

Військовий та його дружина постануть перед судом за те, що «замовили» підроблений паспорт громадянина України

StopCor
StopCor

StopCor

Військовий та його дружина постануть перед судом за те, що «замовили» підроблений паспорт громадянина України

До суду скеровано обвинувальний акт відносно військовослужбовця однієї з військових частин Державної прикордонної служби України та його дружини, які вирішили  отримати підроблений паспорт громадянина України з метою подальшого його використання.

Як встановило слідство, обвинувачені мали намір використовувати паспорт громадянина України під вигаданими анкетними даними з метою подальшого виготовлення документів, які надають право виїзду за кордон. Дружина військовослужбовця через третіх  осіб надала неправомірну вигоду у сумі 500 доларів США за вчинення підроблення службовим особам одного із районних відділів у м. Житомир УДМС України в Житомирській області паспорту громадянина України.

Таким чином, військовослужбовцю інкримінують пособництво за попередньою змовою групою осіб у закінченому замаху на підроблення іншого офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи, і який надає права, з метою використання його іншою особою (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України). А його дружина – ще й у наданні неправомірної вигоди третій особі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 369 та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, вказаних осіб було затримано 1 лютого 2020 року в порядку статті  208 Кримінального процесуального кодексу України в одному із районних відділів Управління Державної міграційної служби України в Житомирській після отримання прикордонником підробного документу. Того ж дня їм було повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід - відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області.

Санція статей передбачає покарання у вигляді штрафу до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років – для військовослужбовця, та штраф від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Другие новости