ПоддержатьУкраїнська

За позовом прокуратури Київщини державі повернуто землі вартістю 3 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

За позовом прокуратури Київщини державі повернуто землі вартістю 3 млн грн

Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури Київської області відновлено порушені права держави на земельну ділянку, що розташована в адміністративних межах Безуглівської сільської ради Згурівського району площею 2 га вартістю понад 3 млн грн.

Встановлено, що рішенням сільської ради, всупереч вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про землеустрій», громадянину надано в приватну власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, яка знаходиться за межами населеного пункту та відноситься до земель державної власності, у зв’язку з чим її розпорядником є Головне управління Держгеокадастру у Київській області. Крім того, передача землі у приватну власність відбувалася без прийняття компетентним органом державної влади рішення про затвердження проекту землеустрою та надання її у власність.

Судом задоволено позов місцевої прокуратури в інтересах держави про визнання недійсними і скасування рішення сільської ради, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, витребування її із чужого незаконного володіння.

Прес-служба прокуратури Київської області

Другие новости