ПоддержатьУкраїнська

За вимагання хабара посадовців ДПІ Буковини засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна

StopCor
StopCor

StopCor

За вимагання хабара посадовців ДПІ Буковини засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Апеляційний суд Чернівецької області підтримав позицію Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону та призначив нову міру покарання раніше засудженим посадовцям Державної податкової інспекції у м. Чернівці.

Колегія суддів визнала їх винними в одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України) та засудила кожного до 5 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обовязків в підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форми власності, та з конфікацією майна.

У суді доведено, що в грудні 2015 року начальник управління та начальник відділу вимагали у підприємця передати для управління ДПІ у м. Чернівці неправомірну вигоду у вигляді комп’ютерної техніки на загальну суму 65,1 тис грн, пообіцявши лояльність під час перевірки додержання ним вимог податкового законодавства.

Однак, незважаючи на тяжкість злочину та без врахування всіх обставин, суд першої інстанції призначив податківцям по 1 року позбавлення волі. Прокурор, не погодившись з несправедливим вироком, подав апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду м. Чернівці і домігся справедлививого покарання.За матеріалами Спеціалізованої прокуратури

у військовій та оборонній сфері Західного регіону

Другие новости