ПоддержатьУкраїнська

Загиблому бізнесмену Пащенку два роки погрожував екс-мер Сальдо

StopCor
StopCor

StopCor

Загиблому бізнесмену Пащенку два роки погрожував екс-мер Сальдо

Весь Інтернет-простір майорить заголовками про зухвале вбивство херсонського бізнесмена Ігоря Пащенка. Команда «СтопКору» була знайома з ним особисто, адже він неодноразово звертався до журналістів за допомогою. Ігор тривалий час боровся проти незаконних дій кола осіб, наближених до одіозного екс-мера Сальдо. Наразі його причетність до цього вбивства буде з'ясовувати слідство.

О 19-20, 24 травня Ігоря Пащенка розстріляли. Декілька пострілів і контрольний – в голову. Живим залишився охоронець бізнесмена, з ураженими внутрішніми органами і з пошкодженим хребтом, в якому і досі не можуть знайти кулю. «Я виявила чоловіка в калюжі крові, він помер у мене на руках. Я в усьому звинувачую Володимира Васильовича Сальдо. Це людина, яка нашій родині жити не дає. Він нас залякує. Він нас шантажує», - розповіла Ірина Вавінова, вдова Ігоря.

Нагадаємо, Володимир Сальдо, з 2002 по 2012 - Херсонський міський голова. З грудня 2012 по листопад 2014 року – Народний депутат України VII скликання. Наразі Сальдо є депутатом Херсонської міської ради. На думку постраждалих, через підставних осіб здійснював рейдерські захоплення таких підприємств як «Херсонбуд», «Квіти Херсона» та «Банс».

На останньому зупинимось детальніше. У 2016 році Сальдо приїжджає в Домінікану. Там, за його словами, задля вигоди Херсона, проводить ділові зустрічі з земляком Денисом Пащенком. Також продає брату Дениса, Ігорю, своє багатомільйонне підприємство «Банс». Фіктивний директор «Бансу» - за сумісництвом бард та паркувальник, підписує заяву на ім'я Ірини Вавінової, дружини Ігоря.

А потім наближені до Сальдо люди почали подавати позови до суду. В результаті, коли апеляційний суд дії рейдерів не підтримав, підставний паркувальник Пожаєв звернувся до Мін'юсту. Як повідомляє Ірина, на адресу їхньої родини всі два роки спору за майно надходили погрози з боку екс-мера.

Деталі цієї справи – у відеосюжеті «СтопКору».

https://youtu.be/DTZ5BqqILVk

Другие новости