ПоддержатьУкраїнська

Журналісти судитимуться із заступником мера Дніпра через наклеп

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти судитимуться із заступником мера Дніпра через наклеп

Журналіст "СтопКору" Артем Лагутенко подаватиме до суду заяву про наклеп з боку заступника міського голови Дніпра Михайла Лисенка.

Про це розслідувач написав на своїй сторінці у соцмережі та виклав усі обставини справи.

"2 листопада 2016 року в ході журналістського розслідування команди "Стоп корупції" я записував інтерв'ю із заступником міського голови Дніпра, Михайлом Лисенком. Тема: махінації з електронними держзакупівлями системи ProZorro. На інтерв'ю пан Лисенко запросив іншу знімальну групу, яка мала "не дати нам змонтувати смішинку про балванчіка". Зрештою, із 35 хвилин інтерв'ю останні таки нарізали 15-хвилинну "смішинку". Матеріал було подано суб'єктивно і свідомо викривлено", – написав Артем Лагутенко на своєму фейсбуці.

Під час зйомок "СтопКору" мова йшла про непрозорі тендери, які провернули у міській раді для ремонту та обслуговування об'єктів житлово-комунальної сфери міста. За даними журналіста Артема Лагутенка, які він отримав із перевірених джерел, чиновники обійшли систему електронних закупівель ProZorro та провели конкурс за старою схемою. У результаті ремонтом покрівель, обслуговуванням ліфтів тощо у Дніпрі займаються сумнівні фірми, частина з яких має ознаки фіктивності. Компанії отримали мільйони гривень з міського бюджету за послуги низької якості. Натомість заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко захищав ці фірми і запевняв, що у раді є усі офіційні документи про співпрацю з ними.

"Компанії, які захищає пан Лисенко, не є благонадійними. Деякі з них фіктивні. Зокрема, підрядник ТОВ "Вавілон строй". Компанія стала монополістом з ремонту покрівель (не якісного). Отримала 38 млн. грн. Але зареєстрована у 2015 році. Донедавна взагалі не мала адреси. Зараз в офісі компанії порожньо, а телефон чомусь є автовідповідачем партії "Наш край", – написав Артем Лагутенко.

"Причина не надання договорів підрядів з цими компаніями фантастична: у департаменті житлового господарства закінчився папір для принтерів. Тому вони не можуть показати документи. Пан Лисенко визнає це поважною причиною і обіцяє надати свій принтер (звісно, обіцянку не виконав)", – додав Артем Лагутенко.

Журналісти "Дніпровських хронік" вирізали з відео спілкування з Лисенком усі незручні моменти.

"Із відеоролика вирізані всі моменти, коли пан Лисенко обіцяє наступного дня приїхати на об'єкт із неякісним ремонтом. Подивитися на нього, показати нам добрі ремонти і, звісно, показати копії договорів із підрядниками. А вирізані тому, що наступного дня пан Лисенко НЕ приїхав. Натомість комунальники зранку наспіх спробували замазати свої "огріхи", – написав Артем.

Натомість Артема Лагутенка Лисенко звинуватив у заангажованості, а сюжет назвав замовним.

"Звинувачення на адресу мене, 5 канал і програми "Стоп корупції" в замовному сюжеті є безпідставні", – написав Артем Лагутенко і на підтвердження своїх слів додав скріни листування із членом громадської ради при НАБУ Артемом Романюковим, який і запропонував "СтопКору" цю тему.

"Оскільки елементи заангажованості і наклепу очевидні як з боку "журналістів" "Дніпровських хронік", так і з боку Михайла Лисенка, команда "Стоп корупції готує відповідні звернення до суду, а також комісії з журналістської етики", – додав наостанок журналіст "СтопКору".

Саме журналістське розслідування про махінації в роботі міської ради Дніпра вийде в ефір уже за тиждень.

http://youtu.be/ttU4jDmrp8A

Другие новости