ПоддержатьУкраїнська

Журналісти звернулися до Андрія Крищенка через затягування розслідувань серії нападів на працівників ЗМІ

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти звернулися до Андрія Крищенка через затягування розслідувань серії нападів на працівників ЗМІ

Журналісти "СтопКору" звернулись до заступника голови Нацполіції України Андрія Крищенка через затягування розслідувань серії нападів на представників проекту.

Журналісти звернулися до Андрія Крищенка через затягування розслідувань серії нападів на працівників ЗМІ

Подробиці з прийому в ГУ МВС у місті Києві повідомив журналіст Сергій Медяник.

"За фактами нападів на журналістів та активістів "Стоп корупції" була порушена низка кримінальних проваджень, які наразі перебувають на стадії досудового розслідування. Однак через службову халатність та бездіяльність працівників правоохоронних органів справи не можуть дійти до логічного завершення, а саме до складання обвинувального акту, а в подальшому – судового розгляду та як результат винесення вироку. Тому журналісти проекту звернулися до начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка та надали йому перелік кримінальних проваджень і фактів правопорушень у столиці, котрі через небажання слідчих та процесуальних керуючих працювати за законом не вносяться до ЄРДРу, а вже порушені затягуються.

Ми зауважили, що якщо слідчі дії і проводять, то з порушенням встановлених норм Кримінального процесуального Кодексу України, а саме розумність строків, законність, рівність перед законом", – зазначає журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Зокрема, журналіст звернув увагу Андрія Крищенка на справи, у яких сам фігурує як постраждалий.

"Я поцікавився, чому поліція зволікає із розслідуванням нападу на журналістів проекту у магазині мережі супермаркетів "Поляна" по вулиці Глибочицькій, 44 та Обсерваторній. В останньому випадку факти правопорушень навіть не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а просто перекинули на дільничних. Також ми уточнили, на якому етапі справа екс-ДАІвця Єршова, який знищив майно волонтера АТО Михайла Світлицького. Крищенко зазначив, що розслідування триває", – переповів деталі розмови Сергій Медяник.

"Наостанок стопкорівці поцікавились у заступника голови Нацполіції, як журналістам оборонятись від нападників під час зйомок. Полковник поліції порадив оформити журналістам дозвіл на носіння та використання травматичної зброї", – додав журналіст Сергій Медяник.

"СтопКор" попросив заступника голови Нацполіції втрутитись у розслідування кримінальних проваджень, які працівники поліції та прокуратури в порушення закону відмовляються належним чином розслідувати, а відтак фактично покривають злочинців та зловживають службовим становищем.

Другие новости