ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині поліція відкрила три кримінальні провадження за порушення, пов’язані з виборами

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині поліція відкрила три кримінальні провадження за порушення, пов’язані з виборами

До поліції Краматорска та Лимана надійшли  повідомлення про ймовірний підкуп виборців, а у Мирнограді розслідується факт спричинення тілесних ушкоджень одному з кандидатів.

Про ймовірний підкуп виборців до поліції звернувся кандидат в голови Лиманської ОТГ. Заявник повідомив, що в одній з агітаційних палаток перехожим пропонували не лише передбачені законом агітаційні матеріали, а й 100 гривень за голос за певного кандидата.

До Краматорського відділу поліції від представника громадської організації «Опора» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Василя Стуса в одній з агітаційних палаток люди окрім дозволених законом агітаційних матеріалів додатково отримували ручки, браслети та інші предмети з символікою певної політичної партії.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1, 2 ст. 160 Кримінального кодексу України (Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму).

А у Мирнограді поліцейські задокументували факт спричинення тілесних ушкоджень одному з кандидатів на посаду міського голови. Кримінальне провадження відкрито за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права.

Дане повідомлення внесено слідчими до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення ч.2 ст. 157 «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці з'ясовують всі обставини вказаних подій.

Другие новости

'Киевский метрополитен' объявил тендер на продолжение строительства метро на Виноградаре

"Киевский метрополитен" объявил тендер на продолжение строительства метро на Виноградаре

В тендерной документации установлено обязательное требование: подрядчик должен обладать лицензией на выполнение работ высокого уровня безопасности

ВАКС заключил под стражу эксзастуника секретаря СНБО за злоупотребление властью, - САП

ВАКС заключил под стражу эксзастуника секретаря СНБО за злоупотребление властью, - САП

Злоупотребляя своим служебным положением, он помогал ПАО "Автомобильная компания "Богдан Моторс", которой частично владеет его семья.

В ГУР определили, кто обстреливает Украину крылатыми ракетами

В ГУР определили, кто обстреливает Украину крылатыми ракетами

Выявлен состав дивизии, непосредственно причастной к планированию, организации и осуществлению ракетных обстрелов Украины с использованием крылатых ракет воздушного базирования