ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' розповів про журналістику прямої дії учням школи у Гнідині

Активісти та журналісти ГО "Стоп корупції" зустрілися з учнями Гнідинської  ЗОСШ та провели інтерактивну гру "Ти – тележурналіст". Перед слухачами виступив координатор проекту, відомий журналіст, військовий кореспондент та волонтер Роман Бочкала. 

"Ми запросили учнів, їхніх батьків та всіх зацікавлених жителів міста на цікаву та пізнавальну розмову

Під час зустрічі зірки телебачення – відомі військові та громадські журналісти програми розслідувань "Стоп корупції" на 5-му каналі не лише розкрили секрети професії, а й дали змогу слухачам спробувати себе у ролі журналіста. А досвідчені громадські активісти ГО "Стоп корупції" поділилися напрацюваннями ефективної співпраці з журналістами в одній команді.

Серед тем дискусії  були такі аспекти: "Як стати тележурналістом", "Нові тенденції сучасності: журналістика прямої дії", "Військова журналістика: інформаційний фронт", "Як активісти й журналісти працюють спільно" та "Як активісти створюють новини та розслідують злочини", – розповіли організатори зустрічі.

Додамо, що команда проекту працює за принципом "журналістики прямої дії".

"Журналістикою прямої дії ми з колегами називаємо нашу роботу у ГО "Стоп корупції". Особливість підходу у двох компонентах. Перше - це синергія журналістів, юристів, правозахисників. На практиці це виглядає так: кореспондент проводить розслідування, слідом за справу беруться юристи та буквально бомблять запитами компетентні служби та відомства. А щоб посилити ефект, громадські активісти створюють тиск шляхом проведення вуличних акцій, флешмобів. Ціль – не дати розслідуванню померти. Ми не чекаємо, доки правоохоронці відкриють кримінальне провадження. Ми просто не залишаємо їм іншого вибору.

Другий ключовий компонент – горизонтальна колаборація. Команда "СтопКору" охоплює осередки майже в усіх областях України. Тему розслідування може запропонувати будь-хто з них. Завдання інших – відгукнутись", – розповіли представники "Стоп корупції".

Зауважимо, що на Тернопільщині команді проекту вдалося добитися звільнення одіозного облпрокурора. Самостійно місцеві ЗМІ побоювались говорити про його діяльність. Та коли відчули підтримку – корупціонер залишився без роботи. У Путивлі після приїздів активістів від посади відсторонили голову лісгоспу.

Другие новости

Фирма с орбиты ирпинского экс-мера Карплюка хочет 'приватизировать' земли в центре Бородянки, – СМИ

Фирма с орбиты ирпинского экс-мера Карплюка хочет "приватизировать" земли в центре Бородянки, – СМИ

По данным журналистов, фирма, причастная к экс-меру Ирпеня Карплюку, хочет "приватизировать" земли в центре Бородянки