ПоддержатьУкраїнська

У Ходосівці на Київщині піщані браконьєри перешкоджають у вивезенні спецтехніки з кар'єру

StopCor
StopCor

StopCor

У Ходосівці на Київщині піщані браконьєри перешкоджають у вивезенні спецтехніки з кар'єру

Бізнесмени, які займаються незаконним видобутком піску у селі Ходосівка, намагались завадити правоохоронцям у вивезенні спецтехніки з об'єкту.

Подробиці конфлікту повідомив правозахисник "Стоп корупції" Костянтин Варшавський, який став свідком протистояння.

"Правоохоронці уже другий день поспіль вивозять техніку з піщаної точки у Ходосівці. Напередодні порізали земснаряд, за допомогою якою і проводили незаконний видобуток надр. Однак так звані власники техніки почали заважати діям правоохоронцям і перекрили територію об'єкту.

Проте правоохоронці змогли знайти консенсус для вирішення ситуації, сторони домовились про перерву для того, щоб підтвердити правомірність вилучення технічних засобів. Пауза триватиме до 14 години 2 жовтня, після чого вся техніка буде вивезена з території. На місці ще залишився один земснаряд, трактор та декілька десятків метрів труб. За словами правоохоронців, усе це буде вивезено за один-два дні", – зазначає правозахисник "Стоп корупції" Костянтин Варшавський.

Представники "Стоп корупції" не полишають місце нелегального видобутку та слідкують за ситуацією.

Нагадаємо, активісти та журналісти "Стоп корупції" провели серію розслідувань і домоглися закриття скандальної масштабної точки з нелегального видобутку копалин в селі Ходосівка. Додамо, що раніше розслідувачі з'ясували, що підприємці розставили техніку на трьох озерах на східних межах села Ходосівка. Там було 4 земснаряди, бульдозери, навантажувачі. Щодня бізнесмени здійснювали видобуток піску з озер, його намив на берег, складання та продаж за готівку велико- та дрібногуртовими партіями.

Такими темпами за рік у Ходосівці видобували до 150-200 тисяч тонн піску і заробляли до 14 мільйонів гривень, про це свідчать результати розслідування. Активісти планують домогтись остаточного закриття точки, конфіскації спецтехніки та притягнення розкрадачів надр до кримінальної відповідальності.

Другие новости

Пожизненное заключение получил нацгвардеец Артемий Рябчук, который на заводе 'Южмаш' в Днепре расстрелял коллег

Пожизненное заключение получил нацгвардеец Артемий Рябчук, который на заводе "Южмаш" в Днепре расстрелял коллег

Он в январе 2022 года на "Южмаше" расстрелял своих сослуживцев, 5 погибли, 4 получили ранения

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: 'таксисты' пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

От 7 до 11 тыс. долл. с каждого: "таксисты" пытались незаконно переправить за границу восьмерых мужчин

Работники ГНСУ задержали организаторов незаконной схемы переправки мужчин за границу