ПоддержатьУкраїнська

Заступник начальника ГУ Нацполіції Харківщини підозрюється у розтраті майна на понад 850 тис грн (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Заступник начальника ГУ Нацполіції Харківщини підозрюється у розтраті майна на понад 850 тис грн (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури області повідомлено про підозру заступнику начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2018 році двоє колишніх на даний час правоохоронців та один із діючих заступників начальника ГУНП в Харківській області розробили схему розтрати бюджетних коштів, залучивши до неї посадових осіб одного з харківських автосалонів. Колишній провідний інженер одного з відділів ГУНП в області візував, а діючий і колишній заступники керівника ГУНП області підписували акти виконаних робіт за надання послуг з технічного обслуговування та ремонту службового автотранспорту, які фактично не проводились. На підставі цих актів здійснювалось перерахування бюджетних коштів з банківського рахунку ГУНП в Харківській області на користь комерційної структури.

Сума збитків, завданих державі, складає понад 850 тис грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід - Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Раніше у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру колишнім заступнику начальника ГУНП в Харківській області та провідному інженеру одного з відділів ГУНП в Харківській області за ч. 5 ст. 191 КК України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Прес-служба прокуратури Харківської області

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет