ПоддержатьУкраїнська

Збитки державі на понад 3 млн грн: колишньому керівнику одного з управлінь ДФС України повідомлено про підозру (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

Збитки державі на понад 3 млн грн: колишньому керівнику одного з управлінь ДФС України повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Харківської області повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з управлінь Державної фіскальної служби України за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

За інформацією заступника прокурора області Станіслава Муратова, у ході досудового розслідування встановлено, що в січні 2017 року колишній керівник одного з управлінь Державної фіскальної служби України безпідставно, з перевищенням службових повноважень, виніс лист-застереження, яким суму бюджетного відшкодування ПДВ товариству з обмеженою відповідальністю в розмірі понад 4 млн грн визнано ризиковою в повному обсязі, незважаючи на те, що вказане підприємство виграло дві адміністративні справи в суді, і відомості про це були наявні в Єдиному реєстрі судових рішень.

Крім того, як повідомлялось раніше, начальник одного з відділів ГУ ДПС у Харківській області умисно не вносив у податкову базу даних відомості щодо прийнятих судом рішень,  відповідно не виконуючи судові рішення про стягнення з державного бюджету України на користь ТОВ суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість в розмірі понад 4 млн грн, а його керівник  не проконтролював виконання судових рішень своїм підлеглим.

Загальна сума збитків, завданих державі діями вказаних службових осіб, складає понад 3 млн грн.

Згідно ч. 3 ст. 365 КК України, колишньому керівнику одного з управлінь ДФС України загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м. Полтаві, оперативний супровід — Служба безпеки України.Довідково: особі, яка займає керівну посаду у ГУ ДПС у Харківській області, повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а начальнику одного з відділів ГУ ДПС у Харківській області — за фактом умисного перешкоджання виконанню постанови суду, що набрала законної сили, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам (ч. 3 ст. 382 КК України).

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

Другие новости

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет