ПоддержатьУкраїнська

Кандидат в президенти Білорусі Тіхановська закликала ЄС не визнавати вибори (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Кандидат в президенти Білорусі Тіхановська закликала ЄС не визнавати вибори (відео)

Кандидат в президенти та головна опонентка чинної влади в Білорусі Світлана Тіхановська записала нове відеозвернення до лідерів країн Європейського союзу та закликає не визнавати вибори в країні.

 Фото: Світлана Тіхановська (facebook.com/strana888)

Тіхановська заявила, що люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, піддані тортурам режимом.

"Я закликаю вас не визнавати ці сфальсифіковані вибори. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяти мирну передачу влади, я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі", - заявила вона.

https://youtu.be/M-SWGYQZN1g

За її словами, ця рада очолить процес мирної передачі влади за допомогою діалогу і оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

"Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу", - заявила вона.

Другие новости