ПоддержатьУкраїнська

The Telegraph: російські війська використовують мобільні крематорії, щоб приховати кількість загиблих

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

The Telegraph: російські війська використовують мобільні крематорії, щоб приховати кількість загиблих

Російські війська підготували мобільні крематорії для використання у війні з Україною? Росія має в арсеналі спецвантажівки, які можуть слідувати за силами вторгнення і "утилізувати" мертвих солдатів.

Росіяни мають в арсеналі мобільні крематорії Фото: The Telegraph

Міністерство оборони Великобританії оприлюднило відео вантажівок, які можуть спалювати тіла по одному. Там припускають, що Кремль може задіяти їх у війні з Україною, щоб приховати реальну кількість жертв, повідомляє Telegraph. Йдеться про так звані мобільні крематорії.

"Якби я був солдатом і знав, що мої генерали так не вірять у мене, що ходять за мною полем бою з мобільним крематорієм. Або якби я був матір’ю чи батьком сина, потенційно відправленого в зону бойових дій. І мій уряд вважав би, що дієвий спосіб приховати втрати — це мобільний крематорій, я був би глибоко, глибоко стурбований", — прокоментував виданню міністр оборони Великобританії Бен Воллес.

"Це дуже жахливий побічний ефект від того, як росіяни бачать свої сили", – сказав він про кадри, вперше опубліковані ще в 2013 році.

Воллес проогнозує, що "побачить деякі речі, які вони робили раніше". І що використання мобільного крематорію "ймовірно, говорить усе, що вам потрібно знати про російський режим", повідомляє Telegraph.

Нагадаємо, у ніч на 25 лютого росіяни з повітря атакували Київ і Кропивницький. Українські сили оборони продовжують спротив значним наступальним угрупованням окупантів.

Другие новости